Блог

Як правильно обрати келих для коктейлів

Дивовижний, багатогранний світ коктейлів обов’язково передбачає наявність якісних інгредієнтів для їхнього приготування. У цьому питанні найкращим помічником стане наша компанія. Продукція «Brandbar» – це розкішний асортимент чудових алкогольних та безалкогольних виробів, здатних зробити будь-який мікс просто неповторним. Усі вони виробляються виключно з добірної натуральної сировини з використанням передових технологій.

Крім вишуканої колекції напоїв досвідчені професіонали-бариста, які майстерно створюють всілякі «асорті», радять мати в барі ще й відповідний інвентар. Адже кожному коктейлю потрібен свій індивідуальний спосіб приготування. Це дуже суттєва деталь.

Не менш важливим елементом є і подача. Правильно вибраний келих – не лише естетична складова. Від того в яку ємність буде налитий той чи інший напій залежить і те, чи зможе він повністю розкрити всі свої якості. Існує велика кількість різного посуду, що підходить для гідної подачі коктейлів. Але є деякі особливості, які обов’язково треба враховувати під час розпивання улюблених міксів.

Винний келих

Цей елегантний посуд, виготовлений з прозорого скла, можна назвати універсальним. Якщо такі келихи є, можна вважати, що будь-яка ситуація буде під контролем. Особливо, якщо захочеться блиснути своїм умінням готувати фантастично смачні та напрочуд красиві коктейлі перед несподіваними гостями.

Посуд має бездоганні форми – тонку ніжку й найчастіше тюльпановидну чашу. Такий посуд дозволяє довше зберегти аромат напою та максимально насолодитися кожною нотою гармонійного акорду. Важливим критерієм є пропорційність ширини чаші підставці, а також висоті ніжки. Це не лише красиво, а й зручно. Такий формат дозволяє витончено подати будь-який напій, додавши шматочки льоду або прикрасивши його часточками фруктів.

Найбільш прийнятні варіанти міксів, які будуть лише у виграші від такої подачі – Піна колада, Кір, Венеціанський сприц, Американо, інші.

Мартіні

Така назва носить не тільки чарівний напій, а й посудину, в якій її подають. Він має високу ніжку, що дозволяє охолодженим сумішам довго утримувати відповідну температуру.

Чашу такого фужера важко переплутати з іншими ємностями. Вона починає стрімко розширюватися вже від самої основи, утворюючи широку вирву. В результаті виходить стильна конусоподібна форма. Завдяки їй повною мірою зберігається унікальний смак та казковий аромат.

У «мартіні» краще подавати, звичайно ж, однойменний напій, а також «Дайкірі», «Манхеттен», «Золоту мрію», «Троянду», низку інших.

Хайбол

Так позначено склянку із високими стінками. Він також вважається універсальним варіантом для подачі коктейлів, що вимагають присутності кубиків льоду. Відмінним вибором послужить для напоїв, де одним із компонентів виступають сік, мінеральна вода, содова.

Особливо підходить такий посуд для міксів типу лонг дрінк. Це відомі та дуже популярні «Куба лібре», «Май тай», «Мохіто», багато інших.

Олд фешн

Цей келих має досить прості, можна сказати, брутальні форми. Невисокі рівні або округлі стінки та товсте дно дозволяють тривалий час зберігати в ємності лід, а також спрощують застосування мадлера.

Може бути використаний для маси найсмачніших «асорті». В принципі, «Old Fashioned» — це справжній культ. Адже напій з таким же найменуванням практично є родоначальником найпопулярніших нині чудових різноманітних міксів.

Висновок

Процес споживання вишуканих алкогольних виробів – ціла культура. Тому дуже важливим є і те, що ми п’ємо, і те, як ми це робимо. Шляхетні напої, якими є більшість популярних коктейлів, просто недозволено поєднувати з недбалим оформленням.

Кожен заслуговує на виняткові відносини, на особливу подачу. Продукція «Brandbar» та правильно обраний келих допоможуть відчути всю красу класичного репертуару. Важливо – побудувати правильні стосунки з алкоголем, що передбачають самостійність та відповідальність.

Залишити відповідь