Блог

Літні коктейлі – рятівна свіжість у спекотний сезон

Будь-яка пора року має свої особливості. Не виняток і літній сезон. Вдосталь сонячних променів, тепло, що огортає ніжністю, буйство квітів, багатство фруктів, ягід, овочів – це, звичайно ж, позитивні моменти. Але є, на жаль, і маленька ложечка дьогтю. Безсумнівно – це виснажлива спека. Не всі її легко переносять. Не у всіх є можливість поніжитися на березі блакитного моря або прохолодного басейну, але полегшити загальний стан, все ж таки, можна.

Один із способів – наявність у раціоні харчування достатньої кількості води та різних прохолодних напоїв. Існує маса чудових міксів, які допоможуть легше переносити літню спеку. Компанія Brandbar пропонує чудову продукцію, яка відмінно підійде для створення чарівних коктейлів, здатних творити чудеса.

Алкоголю «бути чи не бути»

Багато хто вважає, що спекотні літні дні абсолютно виключають алкоголь. І це, як правило, так і має бути. Адже міцні вироби, особливо в спеку, можуть спровокувати сплеск хронічних захворювань, призвести до зневоднення, ускладнення серцево-судинних патологій тощо.

Але як щодо слабоалкогольних напоїв. Вони можуть стати відмінним тонізуючим, що вгамовує спрагу і водночас засобом, здатним розслабити нервову систему. Серед таких чудових коктейлів всесвітньо відомий «Мохіто». Основу цього легендарного міксу становить ром, м’ята, сік лайма або лимона, газировка, цукор або цукровий сироп та лід.

У міцну склянку кладеться одна часточка соковитого лайма + 10 листків свіжої м’яти. Все добре розтирається. Потрібно щоб вийшов ароматний ніжний сік. Сюди додається ще пара шматочків лайма + цукор (2 ст. л.). Процедура повторюється. Далі ємність заповнюється льодом, та вже на нього виливаються ром (50 мл) і тонік (100 мл).

Любителі проекспериментувати можуть додавати в напій стиглі ягоди чи фрукти. Добре підійдуть свіжі малина, персик, полуниця. Їх чудово замінять гарнющі сиропи, представлені в колекції компанії Brandbar. Вони виготовляються лише з натуральних максимально якісних інгредієнтів. Кожен бажаючий знайде тут саме той смак, який найбільше імпонує.

Компанію чарівному «Мохіто» можуть скласти й інші не менш цікаві композиції. Любителям коли можна спробувати, наприклад, славнозвісний «Куба Лібре». Для однієї порції знадобиться келих високий, який слід наповнити на дві третини льодом. Далі виливається 45 мл рому та 120 мл коли. Останній штрих – сік лайма (30мл). Нехитра суміш припаде до смаку в спекотні літні дні.

Ще один чарівний мікс – «Кокосовий спрайт». Складається з 50 мл кокосового лікеру, 150 мл спрайту, кількох листків м’яти та подрібненого льоду. М’яту кладуть першою, засипають ємність догори льодом, наливають кокосовий лікер та спрайт. Все акуратно перемішують та насолоджуються ніжною прохолодою, чудовим смаком.

Чарівний союз

Як відомо, перші згадки про коктейлі припадають ще на початок ХІХ століття. З того часу багато що змінилося у світі міксів. Але є категорія напоїв, що міцно тримаються на вершині олімпу. Завдяки вдало підібраним інгредієнтам вони мають приголомшливий смак і не засмутять навіть найвибагливішого гурмана.

У літню спеку особливою популярністю користуються освіжаючі напої. Серед багатої колекції не останнє місце займає неповторний «Лонг-Айленд». В основі п’ять видів елітного спиртного. Це якісна горілка, гарний джин, гідний ром, чарівна текіла та апельсиновий лікер, краще Трипл сек. Всі вони поєднуються в рівних кількостях. Для однієї порції достатньо взяти 15 мл кожного. Ще знадобиться 100 мл кока-коли, а також сік лимона (30 мл) і така сама кількість звичайного цукрового сиропу.

Обов’язковим компонентом є лід. Ним практично догори засипають високий келих. Для таких солідних композицій краще використати хайбол. На лід виливають по черзі все спиртне, свіжий сік і колу. Акуратно перемішують коктейльною ложечкою та чарівний союз готовий наповнити вечір новими фарбами.

Найкращі

«Май Тай» – саме таку назву носить один із найчудовіших напоїв, створений ще в середині минулого століття. З тайської ці слова, якраз і перекладаються, як «найкращий» або «найкращий з найкращих». Коктейль складається з двох видів рому (30 мл темного + 30 мл світлого), апельсинового лікеру (15 мл), мигдального сиропу (10 мл). Доповнює смак сік з половинки лайма.

Приготування дуже просте. Все змішується в шейкері з льодом, а потім переливається в наповнений крижаними кубиками келих. Прикрасити ідеальну композицію рекомендується м’ятою. Це додасть пікантності та свіжості.

Нагадає про відпочинок на морському узбережжі ще один казковий мікс з екзотичною назвою «Блакитна лагуна». Приваблює в цьому напої не лише назва, а й його смак та незвичайний блакитний колір.

Склад й приготування зовсім нескладні. Знадобиться велика склянка, яка наповнюється до половини колотим льодом. Зверху виливається класична горілка (50 мл) та неодмінно оригінальний Блю кюрасао (20 мл). Доповнюється дует спрайтом (150 мл). Все добре перемішується і прикрашається часточкою ананаса.

Молочні мотиви

Смак та аромат літа особливі. Вони, безперечно, пов’язані зі стиглими, соковитими фруктами, ягодами, смарагдовою травою, яскравою веселкою квітів. Постійним атрибутом літа є і молочні коктейлі. Вони родом із нашого дитинства. Але потішити ними себе можна у будь-якому віці. Особливо приємний такий напій у спекотний літній день.

Для класичного молочного коктейлю знадобиться морозиво та молоко. Пропорції можуть бути різні, наприклад, 8 ст. л. будь-якого морозива та 250 мл охолодженого молока. Урізноманітнити смак, надати звичайним міксам нових відтінків допоможуть сиропи. Brandbar готовий з радістю запропонувати таку продукцію.

Даруйте собі та близьким нові яскраві враження, діліться любов’ю та теплом. Смачні, колоритні коктейлі можуть стати тією родзинкою, яка зробить кожен день ще світлішим та казковішим.

Залишити відповідь