У світі існує безліч різноманітних напоїв. Одні з них в обов’язковому порядку містять у своєму складі в більшій або меншій кількості етиловий спирт. В інших же, компонент, що додає виробу міцності, абсолютно відсутній. Саме за цими характеристиками напої діляться на алкогольні та безалкогольні.
Завдяки першій групі багато хто намагається створити під час звичайних посиденьок або на святі особливу атмосферу. Хтось прагне заспокоїтись чи, попри всілякі негаразди, розвеселитись, підняти, як кажуть, настрій. Особливо під час осінньої меланхолії. І дійсно, багатьом це вдається.
Але все ж, маємо декілька застережень, які допоможуть зберегти здоров’я та залишити тільки приємні спогади від зустрічі з «зеленим змієм». Ото ж перше, що слід пам’ятати – не вживати міцненьке надмірно. Ще одне золоте правило – використовувати тільки якісну алкогольну продукцію.
Колекція нашої компанії Branbar складається саме з таких абсолютно відмінних виробів. Вони відрізняються прекрасними характеристиками. Особливої уваги заслуговує колоритний напій, що став популярним ще кілька століть тому. Мова йде про чарівний ром.
Як все починалось…
Дослідники стверджують, що вперше це легендарне зілля з’явилося у далекому XVII сторіччі. Його «відкривачами» вважають рабів, які працювали на величезних плантаціях тростинку, що зростав на одному з островів Карибського моря – Барбадосі.
Ця хмільна солодкувата маса не була досконалою на смак, та все ж дарувала тим, хто її куштував приємні надзвичайні відчуття запаморочення. Крім цього, ром був ще й чудовим дезінфікуючим засобом. Були часи, коли напій використовували навіть для обміну, прирівнюючи преславний трунок до золота.
Почавши свою переможну ходу з попиту серед барбадоських рабів, ром за кілька століть піднявся на найвищі сходинки популярності у всьому світі. А через загальне визнання міцного зілля морськими розбійниками набув ще й славу «піратського» напою. Художнє підтвердження цьому можна знайти у літературі, кіно. Одним з прикладів є знаменитий фільм «Пірати Карибського моря».
А що сьогодні?
Зараз ром випускається у багатьох країнах. Чудову колекцію виробів цієї лінійки можна побачити на віртуальних полицях онлайн-магазину Brandbar. В ній представлені взірцеві приклади цього надзвичайного напою, які розкривають його неперевершені особливості.
Досконалий смак Barbadoza white – відмінний тому доказ. Неповторність, бездоганність створюють пікантні нотки припаленої дубової деревини. Свіжість та м’якість поєднались у цьому продукті в єдиний ансамбль. Колориту додає тонкий та водночас достатньо відчутний аромат диму.
Характерний для рому виразний смак має Barbadoza dark. Готову суміш привозять із Тринідаду та Тобаго. Вона являє собою бездоганну композицію яскравих солодкуватих тонів, карамелі, доповнених нотками прянощів, диму та екзотичних фруктів.
Інші види рому, які пропонує наша компанія, теж вражають своєю якістю та неперевершеним смаком. Серед них EL Galipote Speced drink, EL Galipote світлий, EL Galipote темний. Напої смакуватимуть як окремо, так і доповнені іншими інгредієнтами. З ними можна завжди експериментувати, створюючи надзвичайні, навіть вражаючі мікси.
Класичні поєднання
Отож, компанію рому можуть скласти безліч різних інгредієнтів. Найпростішим вважається поєднання його з колою. «Куба лібре» – таку назву має культовий коктейль до складу якого входить крім 50 мл рому ще 150 мл коли та 10 мл соку лайма. Ром у цій композиції використовується темний.
Приготувати мікс дуже просто. Спочатку треба наповнити келих кубиками льоду й вилити туди всі компоненти. Для створення гармонійного довершеного смаку доречним буде акуратно перемішати приготовлену суміш, а ще прикрасити її шматочками лайма.
Якщо замінити темний ром світлим і додати цукровий сироп, то вийде ще один відомий коктейль, під назвою «Дайкірі». Пропорції для однієї склянки наступні: 50 мл рому, 25 соку лайма, 15 мл сиропу. Для приготування знадобиться шейкер, де спочатку гарненько змішуються сік та сироп. Потім додається міцна основа – ром, а також крижані крихти. Знову все добре перемішується й розливається в попередньо охолоджені келихи.
Зігріє та заспокоїть
Осіння пора приносить не тільки золотий листопад та ніжні павутинки, що чарівно погойдуються від легенького подиху вітру. З нею приходять ще й холодні зливи, меланхолія та журба. Осінь тихенько наспівує свій блюз, намагаючи огорнути таємничим смутком все навкруги.
У такі дні чудовим способом покращити самопочуття, запобігти нежиті та ще й покращити настрій буде неймовірний запашний грог. Рецептів його декілька. Та експертам, які знаються на таких зіллях, смакує саме грог із чорним чаєм.
Для його приготування знадобиться столова ложка класичного чорного чаю, паличка солодкуватої пряної кориці та пара бутонів терпкої гвоздики, які треба залити 500 мл окропу. Коли неймовірна, духмяна, барвиста суміш протягом декількох хвилин настоїться, туди додається сік із половинки лимона.
Щоб смак став збалансованим, слід додати до ароматної суміші цукор або мед за своїми особистими вподобаннями. Одразу після цього туди ж виливається 50 мл рому. Декілька хвилин потрібно почекати поки всі інгредієнти «проникнуть» один в одного і можна розливати чарівний трунок у горнятка.
Духмяне тріо
Крім грогу популярним є інший гарячий напій з ромом під назвою – пунш. Затишні посиденьки з друзями будуть ще приємнішими, коли приготувати для всієї компанії це надзвичайне зілля із духмяною кавою та вином. Таке поєднання обов’язково прийдеться до вподоби найвибагливішим гурманам.
Ото ж, для приготування 10 порцій потрібно заварити 1 літр міцної кави й додати до неї 375 мл рому та ще 500 мл солодкого вина. В запашну масу додається цукор за смаком. Розкішний мікс знову підігрівається й розливається у склянки.
Поціновувачі прянощів можуть додати декілька горошинок гвоздики, духмяного перцю, зірочку аніса. Тим хто полюбляє цитрусові підійде варіант з лимоном або цедрою апельсина.
Який би рецепт Ви не обрали, на допомогу завжди прийде Brandbar зі своєю унікальною колекцією рому. Якісний елітний алкоголь, при чіткому дотриманні рецептурних дозувань, обов’язково зробить свою справу – наповнить теплом та затишком кожне серце.