Кожна нація має свою особливу культуру, віковічні традиції, шановані свята. Наш народ не виключення. Ба, ще й надто. Ми, українці, любимо святкувати. Інколи шукаємо найменшу нагоду, щоб зустрітися у колі друзів, родичів.
Осіння пора щедра на урочисті події. У давнину, наприклад, цей сезон був багатий на весілля. Адже основна робота зроблена, збіжжя дбайливо зібране в коморі, можна й погуляти. Зараз з’явилися нові обряди, традиції. Але є серед багатьох особливий день – 1 жовтня, коли ми вшановуємо наших захисників та захисниць.
Цю дату також було призначено для святкування Дня Українського Козацтва. Про козаків, їхнє життя, звитягу та сміливість дійшло до наших часів багато цікавих розповідей. Вивчали історики й побут наших героїчних предків.
Завдяки дослідженням стало відомо, що ще з тих найдавніших козацьких часів, чоловіки надавали перевагу міцним напоям. Ні, звісно, не під час воєнних походів. Адже воїни-козаки мали дуже суворі правила. У період воєнних дій у силу вступав сухий закон. А от після виснажливих баталій можна було й відпочити, розслабитись.
Козацька «коктейльна» карта
Що ж полюбляли наші героїчні пращури. Історики-дослідники стверджують, що популярними у запорожців була медовуха, різні настоянки, наприклад, вишнева, сливова, а також горілка. Старшини могли себе побалувати й дорогими винами. Усі ці прекрасні напої, тільки вже осучаснені, можна знайти у переліку виробів нашої компанії.
До вподоби козакам була ще варенуха. Цей надзвичайний напій готували в різних варіаціях. Він міг бути зовсім без вмісту алкоголю. Такий варіант чимось схожий на узвар із сухофруктів. Робили напій також невеликої міцності. Та у фаворі все ж перебувала варенуха міцна.
Основними інгредієнтами у класичному рецепті були сухофрукти, мед та горілка. У глиняний горщик складалися сухі яблука, груші, родзинки або інші фрукти чи ягоди та заливалися горілкою або самогоном. Туди ж додавався мед. Для ще більшого колориту клали духмяні прянощі або коріння.
Зверху на горщика примощували шмат житнього хліба, завбільшки з отвір ємності. Щоб варенуха добряче настоялась, хліб заліплювали ще й тістом. Всю цю смакоту ставили в теплу піч, а через 10 – 12 годин діставали, проціджували та смакували. Пили міцний напій як у гарячому вигляді, так і холодним.
Замінивши піч на сучасну духовку за великого бажання ексклюзивний алкоголь можна зробити й зараз. Але якщо бракує часу чи ще чого, а хочеться пригостити товаришів чи домочадців чимось цікавим, то доречно буде звернутися до колекції елітного алкоголю нашої компанії.
До свята справжніх чоловіків та мужніх жінок Branbar пропонує чудову продукцію на різні смаки. Завдяки вишуканим якісним виробам, можна приготувати цікаві композиції, які прийдуться до смаку як домашнім, так і гостям. Чоловікам пропонується, зазвичай, щось міцніше, жінкам – ніжне та більш солодке.
Вишукана класика
Ото ж, зважаючи на те, що чоловічий контент має бути міцненьким, звернемось до коктейлів із порядним вмістом спиртного. Найкращим вибором, звичайно ж, стануть мікси відомі та популярні у всьому світі. Головне – мати в особистому барі хоча б декілька напоїв, які являються базовими урізних ансамблях. Зазвичай – це ром, віскі та джин.
Ідеальним для будь-якої компанії, обставин, настрою, навіть погоди, за думкою багатьох поціновувачів коктейлів, вважається легендарний Віскі Сауер. Готується він дуже легко. Міцності надає використання в ньому віскі. Для однієї порції знадобиться 45 мл. Кислинка досягається завдяки соку половинки лимона. Помірної солодкості мікс набуває додаванням невеличкої кількості – 15 мл простого цукрового або сиропу з нашої багатої колекції Brandbar.
Змішувати всі компоненти потрібно в шейкері, додавши невелику кількість льоду. Подавати краще в келихові, який має назву «рокс», заздалегідь заповнивши його теж шматочками льоду. Якщо є необхідність чи бажання прикрасити напій, то краще використати коктейльну вишеньку або шматочок апельсина.
Максимально просто
Ще один дуже популярний коктейль, що завоював серця багатьох – це Мартіні. Підкупає тут не тільки унікальний смак, а й мінімальна кількість інгредієнтів та простота приготування. Знадобиться всього два компоненти. Для однієї порції – це 75 мл джину та 15 мл вермуту. Обидва продукти краще брати із лінійки «сухих».
Змішуються, й без того самодостатні вироби, у склянці, наповненій льодом. Потім проціджуються через спеціальне ситечко у славнозвісний келих, який так і називається – Мартіні. Як стверджують знавці, він був створений спеціально для цього шедеврального міксу. Вишуканості й елегантності йому надає тоненька ніжка та невисокі широкі краї.
Поціновувачам вермуту більше може сподобатись інший рецепт коктейлю. В ньому змінюються пропорції. Береться однакова кількість обох інгредієнтів, тобто джину та вермуту. Можна зробити й по іншому, коли на 10 частин джину припадає всього по 1 частині солодкого та сухого запашних вермутів. Тоді довершена композиція буде значно міцнішою.
Кому заманеться випити ще лютішого напою, то до джину й вермуту можна додати горілки. Пропорції будуть наступні: джину – 90 мл, всього 15 мл прекрасного вермуту та 30 мл горілки. До речі, саме ця композиція дуже відома. Адже її полюбляв сам агент 007 із славнозвісної епопеї про Джеймса Бонда.
Подарунки кіноманам
Продовжуючи тему кінофільмів можна згадати багато сценаріїв, де зроблені там коктейлі стали популярними серед населення тієї чи іншої країни. Згодом вони завоювали прихильність і на інших територіях.
Один з таких – Френч 75. Ним пригощалися головні герої фільму «Касабланка». Для приготування знадобиться шейкер з льодом, куди додається 30 мл чарівного джину, свіжого соку лимона 15 мл та декілька крапель цукрового сиропу. Все ретельно змішується й духмяна хмільна суміш переливається у келих. Довершеним напій стає, коли доповнюється 60 мл шампанського.
Названий коктейль на честь невеликої 75-ти міліметрової французької гаубиці. З історії створення відомо, що композиція склалася в одному з барів Франції ще за часів Першої Світової де пілоти американської ескадрильї «Лафает» святкували чергову перемогу. Пили вони тоді коньяк та шампанське. Ці інгредієнти й стали передумовою для створення оригінального міксу.
Є й інші версії чарівної суміші, наприклад з горілкою або з бурбоном. Дотримуючись культури пиття міцненького можна скуштувати все і обрати саме те, що найбільше підійде до смаку. Про якість та доступність компонентів залюбки подбає компанія Brandbar.