Похмурість осінньої пори завжди можна перетворити на радісні веселощі. І для цього взагалі не обов’язково чекати якихось свят, особливих дат. Гарячи улюблені напої, легкі закуски, коло друзів, рідних, лоно природи або домашній кінозал – все це легко втілюється в реальність і чарівним образом піднімає настрій, наповнює відчуттям нестримного щастя.
Цього року всі ми потребуємо особливого відпочинку. Навколишні події намагаються завдати неабиякого болю кожному. Але команда Brandbar як завжди стоїть на варті здоров’я і гарного настрою своїх клієнтів, та пропонує підбірку рецептів осінніх коктейлів, компонентами яких незмінно є позиції з фірмових колекцій унікальної продукції.
Зігріваючі напої для веселого й патріотичного настрою
Почнемо з напоїв, що містять в собі невеличку краплинку елітного алкоголю. На перше місце можна сміливо поставити «Гарбузовий коктейль». Вже в назві явно чути не тільки осінні ноти, але і патріотичні. Це ж давня українська традиція: виносити на поріг величезного гарбуза та вручати його небажаним нареченим або непроханим гостям.
- Гарбузовий коктейль відрізняється своїми чарівними властивостями. Наприклад, він зігріває з середини, наповнює сміливістю, бадьорістю, здоров’ям. А ще й легко робиться в домашніх умовах з досить простих інгредієнтів.
Отже, спочатку треба приготувати гарбузовий лікер. Для цього шматочки стиглого осіннього плода (500 г) нарізаємо, легенько підсолюємо та запікаємо в духовій шафі протягом 15 хв. Потім заливаємо їх шотландським віскі (750 мл), який завжди можна відшукати на віртуальних поличках онлайн-магазина Brandbar, і даємо настоянці «відпочити» дві доби в темному місці під герметичною кришкою. Потім для подальшого використання настоянку треба процідити та поставити в холодильник.
Безпосередньо коктейль потребує 30 мл гарбузової настоянки, 15 мл лимонного соку, стільки ж кленового сиропу Brandbar Maple і дрібку меленої кориці. Всі інгредієнти змішуються в шейкері з крижаними кубиками. А після розливання по бокалам чарівний мікс прикрашається корицею.
- Rusty Nail або «Іржавий цвях» – прославлений компанією Френка Сінатри коктейль із загадковою і таємничою історією походження , яку й досі не вдалось встановити достеменно.
Існує одразу кілька версій того, чому саме так був названий цей мікс. Перша: бармен-винахідник змішував інгредієнти коктейлю звичайним цвяхом, який брав зі своєї робочої стійки. Друга: насичений темно коричневий колір напою нагадував споживачам саме про іржу. Третя: на одної з вечірок, влаштованих компанією Rat Rat, на чолі якої стояли Фрэнк Сінатра, Дін Мартин и Сэммі Дэвіис, саме цей коктейль був названий «цвяхом» програми. Словом, коріння історії заховані за непроникною завісою, і розгадати цю таємницю поки нікому не вдалось.
А коктейль готується доволі просто й швидко. Достатньо змішати в широкому і низькому бокалі (рокс) з крижаними кубиками лікер Drambuie (25 мл), шотландський віскі, вибраний з багатої колекції Brandbar (45 мл) та, після акуратного перемішування доповнити мікс шматочками лимонної цедри. При 40-градусной міцності, цей напій має дуже м’який солодкуватий смак. До нього дуже смакують медові стільники або коктейльна вишенька. Спробуйте та відчуйте всю ніжність і красу української «золотої» пори року.
Сезонні коктейлі для романтичного настрою
- «Осіння насолода» – цей коктейль є ідеальним для будь якого «романтику». Перше побачення чи річниця першого поцілунку, вечеря тет-а-тет чи зустріч при свічах, будь який привід із романтичним ухилом лише набуде особливого смаку, якщо пригоститися при цьому «Осінньою насолодою».
Легкий, приємно п’янкий, з коричним присмаком мікс вимагає для приготування саме оригінального напою лише нефільтрований сидр (120 мл). Змішуємо його з віскі (60 мл) в шейкері, який заздалегідь заповнюємо крижаними кубиками.
Проціджується суміш в спеціальний келих під назвою олд фешн (широка й низька склянка, що має доволі товсте дно). Останній штрих в приготуванні – прикрашаємо напій меленою корицею (1 ст. л. або 1 ціла паличка, дрібненько натерта) та часточками свіжого яблука.
«Осінню насолоду» можна вживати також в гарячому вигляді. Для цього із рецептури прибираємо крижану крихту, а яблучний сидр перед змішуванням з віскі підігріваємо. В результаті отримуємо чудовий зігріваючий пунш з оригінальним смаковим букетом.
- Коктейль «Кардамон».
Близько десяти років тому світ побачив роман чарівної авторки Н. Гурницької «Мелодія кави у тональності кардамону». Книга одразу ж завоювала серця читачів, прихильників ніжних й витончених літературних сюжетів. Кавово-алкогольний коктейль «Кардамон», звісно не має нічого спільного з книгою, його знають завсідники барів в усьому світі, але він також підійде і для смакування на одинці, за читанням нового роману, в затишку власної кімнати, усім мрійникам та романтикам.
Опанувати рецепт одного з найпопулярніших осінніх коктейлів буде нескладно. Перший етап – приготування власноруч кардамонового сиропу. Для цього треба закип’ятити 250 мл води з чвертю склянки кардамонових стручків і 200 г цукру. Після повного розчинення цукру суміш знімаємо з вогню, даємо їй охолонути, ставимо в холодильник на пару діб. Для подальшого використання бажано процідити сироп.
Щоб приготувати коктейль заварюємо 60 мл кави еспресо, додаємо її гарячу в шейкер до 60 мл горілки та 15 мл кардамонового сиропу. Туди ж також додаємо кубики льоду. В коктейльні бокали напій розливаємо після повного його охолодження й розмішування, не забувши двічі процідити. Пара стручків кардамону стануть чудовою ароматно-смаковою прикрасою даного коктейлю.
Невеличке нагадування
Кулінарія – наука зовсім не точна. В ній завжди знайдеться місце для творчості, втілення особистих мрій. Приготування коктейлів не є виключенням. При сильному бажанні спробувати щось новеньке, незвичне, екстравагантне завжди можна експериментувати з компонентами основних рецептур, додавати щось, замінювати, збільшувати чи навпаки, зменшувати дозировки.
Для цього наша компанія Brandbar представляє вельми широкий вибір алкогольних та безалкогольних напоїв. На віртуальній вітрині завжди знайдеться те, чого потребують найкреативніші клієнти. Наша продукція відрізняється високою якістю, природністю компонентів, асортиментною різноманітністю, приємними цінами.
Але, завжди пам’ятайте, надлишок вживаного алкоголю може залишити по собі вельми негативні сліди в організмі. Тому будьте уважні при приготуванні коктейлів, щоб почуватися щасливими та по-справжньому радіти осінньому різнобарв’ю.