Промайнуло, пробігло, промчало сонячне, духмяне, барвисте літечко. Прийшла осінь, яка потихеньку закутує ранки у сивий, тягучий туман, а вечори у зоряну прохолоду. Все частіше хочеться загорнутись у тепленький пухнастий пледик, сісти в улюблене кріселко, взяти гарну книжку та й зануритись у приємне читання.
Традиційним супутником у такій компанії є, зазвичай, гарячий чай або запашна кава. Та мається ще один продукт, який теж прийшовся до смаку досвідченим експертам по приготуванню таких смаколиків. Мова йде про гарячий шоколад. А якщо його приправити іншими, більш міцними інгредієнтами, то про пледик можна буде забути.
Приваблива простота
Приготувати чарівний напій дуже просто, якщо використати, наприклад, шоколад, карамель та ром. Таке тріо не тільки зігріє у будь-який холод, а й наповнить веселим настроєм та оптимізмом. Для цього потрібно закип’ятити 150 мл молока й, знявши його з вогню, додати 50 г молочного шоколаду. Далі слід ретельно перемішати суміш до такого стану, коли вона стане однорідною, а шоколад повністю розтане.
Наступний етап – додавання 2 ч. л. карамелі та 25 мл рому. Але перед цим карамель та ром краще гарненько змішати. Оригінальності вишуканому, надзвичайному напоєві може додати дрібка солі, яку кладуть у цей мікс поціновувачі ексклюзивних смаків.
Останні приготування теж зовсім прості. Потрібно поставити ємність із чарівною сумішшю на вогонь та знову підігріти. Але головне – не перегріти, а досягти того стану, коли гарячий шоколад буде найбільше смакувати. Переливши напій в улюблене горнятко, можна насолоджуватись життям, дякуючи Богові та нашим захисникам за такі щасливі миті.
Щоб хмільний напый був більш виразним і неповторним, треба підібрати максимально якісні інгредієнти. Чудову колекцію елітного алкоголю, серед якого є й ром, пропонує компанія Brandbar. Підбірка складається виключно із напоїв іменитих виробників, що мають чималий досвід виготовлення такої продукції, високу репутацію та неабияку популярність.
Карамельна феєрія
Що стосується карамелі, то є дивовижний спосіб, який дозволяє завжди мати вдома таку смакоту. Виявляється, її зовсім легко приготувати власноруч. Для цього знадобиться 1 склянка цукру та 4 склянки молока. Їх з’єднують, розмішують цукор й додають ще буквально щіпку звичайної харчової соди. Якщо бути точним, то 1/6 чайної ложки.
Масу доводять до кипіння на середньому вогні. Щоб вона не підгоріла, потрібно постійно перемішувати. А ще слід подбати про посуд, у якому буде готуватися карамель. Краще щоб каструля була із товстим або багатошаровим дном.
Коли почнеться процес кипіння, вогонь необхідно зробити зовсім маленьким. Обов’язкове правило – час від часу слід акуратно перемішувати масу. Солодка, тягуча, золотисто-коричнева карамель, а саме такою вона повинна стати, буде готова приблизно за годину.
Біле диво
Здивувати гостей можна й ще одним прекрасним напоєм, що має насичений смак та неймовірний аромат. Якщо готувати для компанії, то знадобиться 1,5 л молока до якого додається 300 г білого шоколад у й попередньо розмелені 3 палички кориці, 6 бутонів гвоздики та 0,5 ч. л. мускатного горіха. Цю чудову компанію доповнять ще й апельсини – 3 шт.
Постійно помішуючи, колоритну суміш потрібно довести до кипіння. Вогонь повинен бути повільним. Коли духмяна маса дійде до кондиції її слід процідити й ще раз гарно підігріти. Перед подачею масу збивають вінчиком або спеціальним піноутворювачем для молока.
Більш довершеним букет стане, якщо доповнити його апельсиновим лікером. Насичений смак, густа, тягуча консистенція, тонка гірчинка з невеличким відтінком алкоголю – саме це характеризує цитрусові лікери компанії Brandbar. Їх є декілька. Обирати краще за своїм особистим смаком.
Неповна столова ложка лікеру додається безпосередньо у склянку. Ємність обов’язково повинна бути термостійка, адже туди ж заливається гаряче білосніжне диво, що вражає не тільки смаком, а й незрівнянним ароматом.
Підсилять смакову витонченість покладені зверху напою збиті вершки. Крім них гарну компанію вишуканій композиції складе маршмелоу, апельсинова цедра або потертий темний шоколад, якими притрушують вершки.
Куштувати напій бажано одразу ж після приготування. Це найкраща можливість поринути у неймовірне задоволення та хоч на деякий час відволіктися від важливих справ, думок. Білий гарячий шоколад у поєднанні з апельсиновим лікером та вершками – це справжнє диво, що задовольнить забаганки найвибагливіших поціновувачів гарячих міксів.
Виразний дует
Поєднання в одному напої молочного й гіркого шоколаду, теж вражають своїм надзвичайним смаком. Приготування не займе багато часу, а задоволення від смаку прекрасного коктейлю перевершить усі очікування. Ото ж, перше, що потрібно зробити – змішати какао – ¼ склянки із 1 склянкою цукру й дрібкою солі.
Наступний крок – додаємо по 110 г молочного та гіркого шоколаду. Далі – вливаємо поступово 3 склянки молока, нагріваємо суміш поки вона не досягне однорідної консистенції. Якнайкраще доповнять цю картину 120 мл текіли. Вона додається у готовий напій і чарівний трунок розливається у горнятка.
Без зайвих рухів
Звичайно ж, гарячий шоколад повсюди вживається і без вмісту «кріпкенького». Смачний солодкий тягучий нектар, як стверджують його поціновувачі, наповнює енергією та підвищує настрій. Готувати його дуже просто.
Знадобиться 120 г чорного шоколаду з великим вмістом какао, який досягає 70% і 500 мл звичайного молока. Коли молоко трішки прокипить, туди додається шоколад, подрібнений на маленькі шматочки.
Щоб напій набув достатньої густоти треба змішати невелику кількість молока із 1 ч. л. борошна або крохмалю, та перемішати із молочно-шоколадною сумішшю. Цукор додається за смаком. У класичному рецепті на таку кількість інгредієнтів використовується 2 ст. л.
Приготувати запашний смаколик можна і з додаванням какао. Для одного горнятка його знадобиться 5 ч. л., які змішують із 1 ст. л. цукру й невеличкою кількістю молока. Досягнувши однорідної консистенції духмяну суміш додають у молочну решту – це 150 мл, яку попередньо доводять до кипіння. Майбутній еліксир хорошого настрою ще пару хвилин кип’ятять, доповнюють шматочком масла та спеціями, на кшталт кориці, й насолоджуються його неймовірним смаком.
У якому б вигляді гарячий шоколад не дійшов до нашого столу, він обов’язково виконає свою важливу місію. А Brandbar завжди допоможе зробити такий чарівний трунок ще більш довершеним і незрівнянним.