Блог

Джин + Гренадін – зимова феєрія смаків!

Зима іде, свята веде! Ця давня приказка дуже точно вказує на особливість трьох місяців року, коли падає сніг, мете віхола, а грайливий мороз хапає за щічки, вимальовуючи природний рум’янець без всіляких косметичних засобів. Свято Миколая, Різдво, Новий рік, Святки, Щедрій вечір, Йордан… і це далеко не повний список всіх урочистостей. Ну як тут обійдешся без смаколиків, частувань гостей, приємних сюрпризів для рідних.

Безумовно, хочеться не просто пригощати своїх друзів, родичів. Всі ці зимові свята надихають, а тому хочеться перетворитися на справжнього доброго чародія, щоб дивувати всіх новими смаками. Для цього якнайкраще підійдуть нові рецепти яскравих, феєричних коктейлів.

Головними героями сьогоднішній розмови будуть оригінальний Джин De La Bo, класичний Джин Trafalgar і вельми пікантний та досить оригінальний сироп Grenadine.

Рожевий носоріг

Цей мікс моє не лише оригінальну назву, а й досить ефектну подачу, оскільки в готовому вигляді має вельми красивий колір й неповторний смак. В ньому найдивовижнішим чином складають гармонію цікаві компоненті:

  • Сироп Гренадин (10 мл);
  • Грейпфрутовий лимонад (150 мл);
  • Лаймовий фреш (10 мл);
  • Рожева сіль та крижані кубики (2 г і 180 г).

А ось в якості основи сюди підійде наш чудовий Джин Brandbar De La Bo з цитрусово-ялівцевим смаком й ароматом. Його треба додавати в суміш не менше 50 мл. Результат: ніжно червоний солодкий напій з легкою кислинкою й терпкістю у смаку та свіжістю й витонченою «цитрусовістю» в ароматному акорді. І ще, не забудьте про сіль – нею треба оформити келих по верхньому обідку.

Tom Collins

Класичний рецепт, автором якого вважають «батька барної культури» Томаса Джеррі, містить у собі звичайний цукровий сироп. Але, якщо є бажання відчути смак справжньої екстравагантності, можна замінити його сиропом Гренадин.

То ж, складники Тома Коллінза наступні:

  • Джин Brandbar Trafalgar (50 мл);
  • Сироп (25 мл);
  • «Содова» (100 мл);
  • Сік лимона (25 мл);
  • Крижані кубики.

Для приготування треба змішати в шейкері джин з кригою, сік лимону та сироп. Процідити суміш в бокал з крихтами льоду і вже туди додати «содову». Як прикраса підійде часточка лимона, апельсина, лайма чи мандаринова долька.

Clover Club

Цей коктейль отримав свою назву на честь закритого чоловічого філадельфійського елітного «Клуба Конюшини». До нього входили банкіри, юристи, журналісти, промисловці. Автором міксу був один з членів того «таємного братерства». Склад простий: 50 мл джину De La Bo, 25 мл сиропу Гренадин, стільки ж свіжого лимонного соку, один яєчний білок, крижана крихта.

Для приготування також знадобиться шейкер. В ньому змішуємо все компоненті, крім криги. Збовтуємо протягом п’ятнадцяти секунд, щоб білок перетворився на ніжну й легку піну, додаємо крижані крихти, ще збовтуємо п’ятнадцять секунд. Потім проціджуємо коктейль в охолоджений бокал «Мартіні», прикрашаємо гілочкою м’яти чи часточкою лайма, подаємо для вживання.

А ось кілька цікавих фактів про цей чарівний напій.

Чому саме звичайна польова рослина – конюшина – фігурує в назві? Тому що саме її засновники клуби вважали за природний символ науки, мистецтва і…. вдачі! Конюшина в ті часи була оспівана поетами-романтиками, вона асоціювалась із найпрекраснішою порою – дитинством, коли ще не треба вирішувати складних питань, а можна просто радіти життю, веселитися і бути щасливим.

Вперше коктейль Clover Club змогли скуштувати за межами Філадельфії лише за півтора десятка років після його винаходження. Один з членів клубу, власник готелю  «Белв’ю-Стратфорд» Дж. Болдт переїхав до Нью-Йорку. Саме звідси й почалось захоплююче мандрування напою. Після отримання дозволу на друк рецепту в найвідомішій газеті того часу Clover Club в лічені роки набув слави  та зайняв лідируючи сходинки на драбині популярності. А бармені відомого готелю Plaza навіть пропонували винахіднику міксу навчити його мистецтву приготування й подачі.

Почались експерименти з рецептурою. Кожен елітний готель намагався додати особистої «родзинки». У когось то була стигла ягідка малини, у інших – листочок духмяної м’яти. Лимон, лайм, вермут… все це призвело до того, що сьогодні ми маємо безліч варіантів класичного коктейлю. То ж не зволікайте, а швидше приготуйте та насолоджуйтесь приємною м’якістю та водночас ледь помітною гостринкою цього напою. Хто знає, може саме Вам пощастить, і символічний Clover крім гарного настрою принесе вдачу.

Singapore Sling

Цей коктейль вважається суто сінгапурським надбанням. Рецепту вже понад 100 років, бо вперше напій побачив світ у 1915 р. Його винахідником є Нгиам Тонг Бун, місцевий бармен з Китаю. Зовні коктейль Сінгапурський слінг нагадує простий сік з льодом. Але в середині кожного бокалу є таємниця. Всупереч усім традиційним обмеженням того часу (вважалось, що ніжним жінкам не пасує вживати міцні напої) автор коктейлю вирішив задовольнити одночасно й суворі вимоги пристойності, й далеко не таємні бажання жінок. Тому він додав до рецепту вагому кількість алкогольних інгредієнтів.

Таким чином Singapore Sling складається з:

  • Джин (відмінно підійде як Trafalgar, так і De La Bo – вибір залежить суто від особистих смакових уподобань) – 30 мл.
  • Вішневий бренді або лікер -15 мл
  • Лікер Benedictine (Бенедектин) – 10 мл.
  • Лікер Cointreau (Куантро) – 10 мл.
  • Біттер Angostura (Ангостура) – буквально пару крапель.
  • Ананасовий сік – 120 мл.
  • Лаймовий сік – 15 мл.
  • Легендарний Гренадин -10 мл.
  • Крижані дрібні кубики.

Готувати треба наступним чином: спочатку в шейкері змішати всі компоненти, крім крижаних кубиків. Останні всипати одразу в бокал. Суміш струшувати протягом 30 секунд, а потім одразу процідити в до криги через барне ситечко. Готовий напій прикрасити коктейльною вишенькою або часточкою свіжого ананаса. І не забудьте при подачі додати до бокалу кольорову трубочку.

Саме цей мікс, яскравий зовні, з «перчинкою» в середині, допоміг жінкам у світському суспільстві минулого століття насолоджуватись освіжаючим алкогольним коктейлем в публічних місцях, не порушуючи при цьому встановлені негласні норми пристойності.

Brandbar: є все для дивовижної зими

Компанія Brandbar пропонує яскравий та дуже широкий асортимент товарів власного виробництва. На віртуальних поличках знайдуться всі потрібні для вище описаних коктейлів компоненти. Наша продукція – це 100% природності й чудового смаку. Щоб зима стала веселою, щасливою, кожен її день приносив лише радісні почуття – користуйтесь нашими пропозиціями, слідкуйте за акціями, святковими знижками, порадуйте на свята своїх друзів й рідних незвичайними, яскравими новинками з барного світу.

Залишити відповідь