Блог

Сиропи для кави – поради від бариста

Улюблений багатьма напій – кава не потребує реклами. Його чудові смакові характеристики, неповторний аромат, здатність зарядити бадьорістю, зняти стрес, знайомі шанувальникам цього дивовижного продукту не з чуток. Він готовий подарувати гарний настрій та насолоду кожному, хто його спробує.

Щоб оцінити всю гармонію барв неперевершеного нектару необхідно мати у своїй колекції гарні сорти цих чарівних бобів. Як відомо, світову славу здобули казкові «арабіка», «робуста» та їх неповторні композиції. Існують й інші претенденти на світову славу. Але вони або дуже дорогі, або видобувають їх у малих кількостях.

Крім цього, треба вміти приготувати пахучі з вишуканим ароматом зерна. Існують різні методи подачі улюбленого напою. Серед багатьох варіантів обов’язково знайдеться той, який наповнить ранок яскравими фарбами.

Модні тенденції

Для надання колориту та різноманітності смакової гами, ще досвідчені бариста рекомендують додавати в готову каву сиропи. Нестачі у таких виробах давно немає. Фахівці нашої компанії налагодили випуск понад шістдесяти найменувань цього продукту.

Сиропи від Brandbar відрізняються чудовою якістю, вишуканим смаком, насиченим ароматом. У виробництві використовуються лише натуральні інгредієнти, які надходять із різних куточків світу. Надавати споживачам висококласну продукцію допомагає й застосування передових, новітніх технологій.

Видове різноманіття

Наша компанія пропонує кавовим гурманам чудову колекцію сиропів – від традиційних смаків, наприклад, карамелі чи шоколаду до оригінальних прянощів та екзотичних фруктів. Бариста-професіонали рекомендують вживати казкові добавки залежно від міцності самої кави.

Неймовірно багату палітру прийнято ділити на кілька основних груп. Одним із найбагатших напрямків є фруктово-ягідний. Наступна група – це сиропи зі смаком відомих й популярних десертів. Також не можна забувати і горіхові мотиви. Є ще один шанований багатьма ряд – вироби на основі спецій.

Фруктово-ягідна симфонія

Будь-які варіанти з ягід або фруктів якнайкраще доповнять легкі кавові композиції. До них можна віднести латте, капучіно, американо. У даному разі обирати сироп краще, враховуючи власні уподобання. Любителям експериментів у пошуках нових смаків наша компанія приготувала безліч чудових оригінальних сюжетів.

Прекрасно доповнить ніжний капучино Brandbar Cherry (Вишня), Strawberry (Полуниця), Melon (Диня). Цікавий букет вийде, якщо додати до американо Currant (Чорна смородина), Apple (Яблуко) або Mango (Манго). Наповниться новими яскравими фарбами латте, доповнений Raspberry (Малина), Yellow Banana (Жовтий банан), Peach (Персик).

Класичні прийоми

Супер популярними вважаються сиропи з так званим десертним смаком. Brandbar і тут не втрачає нагоди порадувати кавоманів. Зробити улюблений напій ще більш насиченим й водночас пом’якшити його допоможе Chocolate (Шоколад). Такий сироп бариста рекомендують додавати до мокко, кави по-східному.

Caramel (Карамель) відмінно впишеться в ніжну суміш із збитого молока та кави. Це може бути популярні латте або капучіно. Додасть родзинку карамельний смак і в густий, міцний ристретто.

Любителям експериментувати Brandbar пропонує величезний вибір виробів цієї групи. Це вишуканий Tiramisu (Тірамісу), інтригуючий Bubble Gum (Жувальна гумка), неповторний Pina Colada (Піна Колада), тонізуючий Mojito (Мохіто), багато інших.

Горіхове царство

Безперечно, має своїх шанувальників ще один різновид сиропів. Це такі, що мають різноманітні горіхові смаки. Завдяки їм кавові тони посилюються, але смак стає м’якшим, ніжнішим. Hazelnut (Лісовий горіх), наприклад, може приглушити кислинку чистої арабіки.

Більш м’яким та приємним робить гірку каву і Coconut (Кокос). Almond (Миндаль) відмінно доповнить напої, виготовлені на основі робусти. Таким бобам теж характерна виражена гірчинка, яку можна трошки «згладити».

Барних справ майстри з упевненістю стверджують, що будь-який горіховий сироп допоможе зробити смак ранку ще «добрішим», а полуденний відпочинок яскравішим та цікавішим. Головне – знайти ексклюзивний варіант, який відповідає індивідуальним уподобанням.

Неповторні спеції

І, нарешті, ще один ряд сиропів, без яких важко уявити сучасну кав’ярню – це вироби на основі прянощів та спецій. Однією з найпопулярніших, звичайно ж, вважається ваніль. Давно доведено, що її тонкий, чудовий, обволікаючий аромат стимулює вироблення гормону радості. Запах ванілі чудово справляється з поганим настроєм, допомагає успішно боротися з небезпечними симптомами депресії.

Якщо додати кілька крапель Vanila (Ваніль) від Brandbar в арабіку, можна отримати чудову мелодію. У ній поєднаються прекрасні мотиви – аромат й смак кави з чарівною спокусливо солодкою пряністю.

У всьому треба знати міру

Фахівці стверджують, що оригінальний неповторний букет кави дуже легко зруйнувати. Щоб сироп став гармонійним доповненням до основної страви, не перенаситив готовий продукт, слід дотримуватись деяких правил. Так філіжанки еспресо (50 мл) рекомендується додавати всього чайну ложечку сиропу. Це 5 мл тягучої, ароматної рідини.

В американо, об’ємом 100 – 180 мл, додається трохи більше солодкого нектару, приблизно 10 мл або 2 чайні ложки. Така ж кількість чарівного зілля, яке додасть звичному для нас смаку нових незабутніх ноток, можна додати в чашку капучино (200 мл). Легкий кавово-вершковий смак латте теж чудово поєднується із сиропами. У 250-340 мл напою додають 20 мл сиропу.

Слід враховувати, що сиропи – це концентровані, насичені й досить солодкі напої. Тому їх застосування мінімізує вживання цукру та його замінників під час приготування кавових шедеврів.

Завдяки дивовижній колекції від Brandbar перед кожним відкривається широке поле для експериментів. За бажанням легко можна підібрати найкращу композицію, що складається з кави та сиропів, покладаючись на свій індивідуальний смак й уподобання.

Залишити відповідь