Блог

Весняні коктейлі для настрою

Весна — це пора, коли світ ніби прокидається після довгої сплячки. Сонце ніжно пестить першими теплими промінчиками, повітря наповнюється ароматом квіткових садів, а вітерець грайливо шепоче на вухо: «Час насолоджуватися життям». Весна — це час оновлення, коли кожен подих повітря здається свіжим і наповненим обіцянками.

Весна – це період, коли душа розквітає разом із першими квітами, а серце починає битися в унісон із пташиним співом. Саме весна змушує нас закохуватися — в життя, в миті, у смак нового дня. Саме в ці моменти хочеться чогось особливого — легкого, барвистого, як світанок над містом, освіжаючим, мов перші краплі дощу після теплої грози. А що може краще підкреслити цей стан, ніж коктейль, створений із нотками радості, легкості та натхнення?

Ягідні й цитрусові акорди, квіткові відтінки, тонкі шлейфи пряних спецій — весняні коктейлі ніби відлунюють цю чарівну пору. Вони іскряться сонцем у келиху, грають нижніми переливами кольорів і дарують той самий стан, коли хочеться сміятися без причини, ловити теплий легіт, що грає волоссям і жити так, ніби кожен день — це маленьке свято.

Чим порадувати та здивувати друзів?

Весна має свій смак. Вона легка, мов пелюстка магнолії, яскрава, наче сонячний промінь на перших зелених листочках, і непередбачувана, як теплий весняний вітер. Кожен ковток весняного коктейлю — це миттєве пробудження почуттів, легке запаморочення від аромату квітів і ягід, мить натхнення, що наповнює душу.

Цитрусова Симфонія — справжня мелодія весняного ранку. Легкий, ігристий, із сонячною цитрусовою свіжістю та легкими квітковими нотами. Цей коктейль освіжає, наповнює енергією та нагадує перші теплі дні після довгої зими.

  • 40 мл апельсинового лікеру (наприклад, Brandbar Curacao orange (Кюрасао оранж) або Brandbar Triple sec (Тріпл Сек));
  • 20 мл лимонного соку (фреш);
  • 100 мл просекко (можна вибрати в колекції Brandbar);
  • 10 мл сиропу Brandbar Elderflower (Квіти бузини);
  • Крижані кубики;
  • Скибочка апельсина та квіти бузини для прикраси.

Спочатку у шейкері змішайте лікер, лимонний фреш та сироп бузини. Наповніть келих кубиками льоду та перелийте туди суміш. Долийте просекко, акуратно перемішайте. І не забудьте прикрасити скибочкою апельсина та квітами бузини.

Цей коктейль — як перший весняний промінь, що ковзає по щоках теплим поцілунком. Легкий, ефірний, він розкривається спочатку нижньою цитрусовою свіжістю, де іскряться яскраві ноти апельсина та лимону. Потім з’являється делікатна бузинова загадковість, наче тонкий аромат весняного саду після дощу. А у фіналі – ігристість ніжності просекко, що дарує відчуття невагомості, яка тримає тебе між небом і землею.
Рожевий Світанок – ніжній, як перші промені сонця, цей коктейль вражає ягідною соковитістю і вершковою м’якістю. Він ідеальний для неквапливих весняних вечорів на терасі.

  • 50 мл Лікеру Brandbar Strawberry (Полуниця);
  • 20 мл Сиропу Brandbar Vanila (Ваніль);
  • 60 мл кокосового молока;
  • 10 мл лимонного соку;
  • Кубики льоду;
  • Пелюстки троянд і свіжа малина для декору.

У шейкері змішуємо лікер, сироп, кокосове молоко та лимонний сік. Додаємо крижані кубики і ретельно збовтуємо, поки напій не стане ніжно-пінним. Переливаємо у келих і прикрашаємо пелюстками троянд та ягодами малини.

Нижній, оксамитовий, майже повітряний – він огортає губи, наче перший весняний поцілунок. Спочатку відчувається солодка малина, стигла, соковита, немов ягоди, що щойно зірвали з куща. Потім на сцену виходить м’яка вершковість кокоса, що розчиняється у ванільному серпанку. Але раптом починає відчуватися несподівана грайлива кислинка лимона, яка залишає після себе легкий трепет, як від неочікуваного признання в коханні.

Вітер Свободи цей коктейль дарує відчуття свіжого вітру, що пробігає крізь розпущене волосся, пахне молодим листям та першими квітами. Легкий, елегантний, освіжаючий.

  • 40 мл джину;
  • 20 мл Лікеру Brandbar Green apple (Зелене яблуко);
  • 15 мл Сиропу Brandbar Green Mint (Зелена М’ята);
  • 100 мл тоніку;
  • Кубики льоду;
  • Гілочка м’яти та яблучні слайси для декору.

Наповнюємо келих льодом. Вливаємо джин, яблучний лікер і м’ятний сироп. Додаємо тонік і акуратно перемішуємо. М’ята і яблучні слайси – дивовижна й смачна прикраса.

Вітер свободи смакує, як ковток весняного повітря в саду, де зеленіють молоді яблука та бринить аромат м’яти і меліси. Спочатку язик лоскоче ненав’язлива терпкість яблучного лікера, що нагадує свіжий смак першого зеленого яблука. Потім розливається м’ятна прохолода, що грає на губах, як весняний вітер у волоссі. А далі – джин – стриманий, з глибоким ботанічним характером, який робить коктейль не лише освіжаючим, а й благородним.

Фіалковий Поцілунок весна, як відомо – це романтика. А даний коктейль схожий на ніжний фіалковий поцілунок, що залишає після себе чарівний шлейф загадковості.

  • 40 мл лікеру Crème de Violette (фіалковий лікер);
  • 20 мл лимонного соку;
  • 100 мл шампанського;
  • Кубики льоду;
  • Фіалкові пелюстки та лимонна цедра для прикраси.

У шейкері змішайте лікер та лимонний сік з льодом. Процідить у келих для шампанського. Долийте холодне шампанське й прикрасьте фіалковими пелюстками та цедрою.

Цей коктейль схожий на чарівний сон, що приходить перед світанком. Перший ковток – це несподівана фіалкова ніжність, ледь відчутна, як аромат квітів на весняному легіті. Далі – вишукана кислинка лимона, що пробуджується від марень і повертається в реальність. Але щойно ти вирішиш, що знаєш його характер, ігристі хвилі шампанського розчиняють усе у вишуканій легкості, даруючи відчуття польоту над весняними садами.

Сонячний Медовий Захід — теплий, золотистий, із медовим відблиском і м’яким пряним посмаком. Ідеальний для тихого вечора, коли сонце ховається за горизонтом, а ти сидиш, загорнувшись у легку хустку, і відчуваєш, як день поступово згасає і ховається в затишній вечірній темряві.

  • 50 мл бурбону;
  • 20 мл Сиропу Brandbar Maple (Клен);
  • 10 мл лікеру Brandbar Curacao orange (Кюрасао оранж);
  • 2-3 краплі біттера ангостури;
  • Кубики льоду;
  • Апельсинова цедра та трохи кориці для прикраси.

У склянці для змішування з’єднуємо бурбон, сироп, лікер та ангостуру. Додаємо лід і добре розмішуємо. Переливаємо у келих, прикрашаємо апельсиновою цедрою та припорошуємо корицею.

Цей коктейль – теплий і обволікаючий, немов останні сонячні промінчики, що тануть в вечірнім повітрі. Спочатку на язику розливається глибока, медова солодкість, густа і тягуча, як весняний нектар. Потім з’являється бурбон – міцний, терпкий, з легкою деревною гірчинкою, що додає глибини й вагомості смаковому акорду. А в самому фіналі – апельсинова цедра та ангостура залишають теплий, пряний посмак, наче відлуння яскравого дня.

Коротенько на додачу

Весна – це не лише пора року, це настрій. Весняні коктейлі – напої, що нагадують палкі признання, пробуджують почуття, грають відтінками настрою й залишають після себе ніжний посмак спонтанного щастя. Один ковток — і ти вже у вирії весняної магії, де все можливо: несподівана зустріч, пристрасний погляд, чи легкий флірт, що розчиняється в ароматі цитрусових та квітів.

Ця весна належить саме тобі. І нехай у твоєму келіху завжди вірує настрій — грайливий, романтичний, натхненний.

Залишити відповідь