Зима – вона чарівниця, яка має особливий естетичний смак та вельми скрутний характер. Але, якщо знайти підхід, дружба з нею буде міцною та прозорою як крига, душевною і навіть зігріваючою як м’яка шубка. Чим же догодити тій Сніговій королеві з крижаним серцем і холодним розумом? Звісно, що новенькими рецептами смачнющих напоїв, які злегка звеселяють душу і серце.
Здається, що друзі, знайомі та рідні не будуть проти скуштувати та поласувати смачненьким у зимові вихідні дні, коли так хочеться теплого затишку, щирої любові, нескінченного щастя. Тому давайте сьогодні спробуємо кілька нових рецептів, заглянув на передодні свят в Інтернет-магазин Brandbar, де на віртуальних поличках можна знайти все необхідне не лише для професійних барменів, а й для любителів балувати «своїх» чимось смачненьким.
Еґ-ноґ – класична легкість
Почнемо з легкого слабоалкогольного коктейлю, без якого не обходиться жодне Різдво в Америці. Його родзинка – це основа, яка складається з молока, фруктів та…. яєчних жовтків. Виразності смаку йому придають прянощі: гвоздика, кориця, мускатний горіх. Алкогольна нота залежить від особистих вподобань. Це може бути коньяк, віскі або американський бурбон. Ми ж приготуємо Еґ-ноґ з ромом. Кілька різновидів цього напою пропонує наш магазин Brandbar. Ви завжди можете вибрати на свій смак і бажання Ром Havana Club Anejo, Ром EL Galipote Speced drink, Ром EL Galipote світлий або темний. Вся продукція відрізняється високою якістю виробництва, приємною ціною. А ще ми швидко доставимо замовлення в будь-який куточок України.
Тож розпочнемо до приготування. Змішуємо у невеличкій каструльці вершки (1 склянка), молоко (2 склянки), спеції (ваніль (цукор 2 ч. л.), корицю (2 палички), мускатний горіх (мелений, 1чверть ч. л.)). Суміш лише доводимо на повільному вогні до перших бульбашок, одразу відставляємо та даємо настоятися протягом полу години. Після чого суміш треба буде процідити.
Тим часом відділяємо жовтки (8 яєць) і збиваємо їх з цукром (8 ст. л.) і сіллю (1 дрібка) до білого кольору. Зменшуючи швидкість збивання, дуже акуратно і повільно додаємо до збитих жовтків проціджену вершково-пряну суміш. Тепер знов ставимо все на повільний вогонь та доводимо до кипіння, не зупиняючись помішувати силіконовою лопаткою суміш.
Знявши з вогню переміщуємо каструльку в ємність з крижаною водою та одразу додаєм в напій ром (250 мл) та молоко (0,5 л). Охолоджений Еґ-ноґ майже готовий до подачі й вживання. Залишилось збити до пишної піни яєчні білки, розкласти піну по бокалах та прикрасити чудовий кремовий коктейль зверху тертим мускатним горіхом.
Гарячий Тодді – для тих, хто не любить холод
В найлютіші морози хочеться лише домашнього затишку та тепла. Для такого настрою, звісно ж, ідеально підходять старий добрий глінтвейн або грог. Але, щоб додати в зимову засніженість трохи різнобарв’я можна приготувати та зігрітися гарячим тодді – класичним ірландським й шотландським коктейлем, який ми сьогодні перетворимо на сучасний зимово-святковий напій, додавши до нього особливого компонента.
Не будемо довго зберігати таємницю. Відкриємо секрет. Особливим компонентом тут буде запечений на грилі апельсин, точніше його часточки. Це придасть коктейлю особливої вишуканості та шляхетності, а по приміщенню розійдеться солодкуватий ніжний аромат карамелі.
Почнемо. Підготуймо все, що треба:
- Віскі (400 мл) – відмінно підійде Віскі Ballantine’s Finest або Ром EL Galipote темний, які знайдуться на поличках нашого магазину Brandbar
- Натуральний мед (180 г).
- Лимонний сік (250 мл).
- Мінеральна вода (0,5 л).
- Гілочка чебрецю.
- Паличка кориці (2 шт.).
- Бодян (3 шт.).
- Стиглі апельсини (4 шт.).
Змішуємо в ємності віскі, мед, сік лимона, прянощі, воду. Доводимо це все на повільному вогні до теплого стану. Половинки апельсинів, очищених від кожури, підсмажуємо на грилі, на відкритому вогні. Це займе не більше 2 хвилин. Готовий напій розливаємо в коктейльні чашки і додаємо до кожної половинку помаранча.
Повірте, навіть найлютіший зимовий вечір стане найпрекраснішим і найтеплішим, якщо в руках у кожного, хто сидить біля каміну буде чарівний і смачний гарячий тодді.
Цитрусовий грог – справжня зимова казка
Всім відомо, що саме зима – це пора цитрусів. По всіх усюдах витає яркий апельсиново-мандариновий аромат, піднімаючи настрій, нагадуючи про наближення святкових днів. Звісно, що й кухарі, й бармени, навіть бариста не обходяться в цю пору без помаранчевих соковитих плодів. Зимові салати в більшості, містять в собі мандаринові часточки. Випічка пахне апельсиново-лимонною цедрою. Ошатні ялинки скрізь обвішані помаранчевими «кульками». Ну а що ж напої? Безумовно, в них теж додаються і цедра, і сік, і пружні шматочки м’якоті…
Не будемо відставати від трендів і ми. Підготуємося заздалегідь до приходу званих гостей та навчимось готувати улюблений напій моряків – класичний грог, але додаймо в його смак і рецептуру трохи сучасності.
Отже, нам знадобиться:
- Чорний чай з бергамотом (1 ч. л.).
- Апельсини (2 шт.).
- Ром EL Galipote темний або світлий з Brandbar (100 мл).
- Мінеральна вода (300 мл).
- Цукор (2 ст. л.).
- Прянощі: Бодян (1 зірочка), кориця (1 паличка).
З трьох апельсинових половинок вичавити сік. Четверту – порізати на тоненькі часточки. В каструльці довести до кипіння воду, до якої додати часточки помаранча, цукор, прянощі. За одну хвилину додати сік. Знов довести до кипіння, зняти з вогню, додати чай, ром та залишити для настоювання протягом 5 хвилин. Теплий грог процідити і розлити по келихах, опустивши в кожний по часточці свіжого апельсина. З таким напоєм ваш вечір гарантовано перетвориться в романтичну казку, яка запам’ятається на доги роки.
Де? Як? Коли?
Де знайти ром для приготування святкових міксів? Інтернет-магазині Brandbar до ваших послуг.
Як вибрати саме той, що ідеально підійде? Прочитавши детальні описи в онлайн-каталозі магазину, вам одразу стане зрозуміло, що треба купувати.
Коли можна замовляти? В будь-який час, бо наш сайт працює без вихідних, без перерви, а доставка здійснюється Новою поштою в будь-який куточок нашої прекрасної країни.