Асортимент напоїв, що мають солідну міцність, досить великий. Різні за складом, спиртовою основою, смаком, ароматом вони мають одну загальну особливість – високий вміст алкоголю. У деяких його кількість досягає максимуму – 96%. Тому, обираючи, що пити, слід пам’ятати про таке правило, як помірне вживання алкогольних виробів. І особливо це стосується тих, хто має підвищений градус.
Спочатку міцні зілля було прийнято вживати в чистому вигляді. Але з появою такої категорії напоїв, як коктейлі, змішувати в одній склянці кілька видів алкоголю, стало дуже популярним заняттям. Міцність від такого процесу практично не змінюється, а ось смак стає зовсім іншим, він набуває унікальних та неповторних відтінків.
Ульотний екстрім
Одним з екстремально міцних вважається коктейль з екзотичною назвою «Річка крові». Його градусність заходить досить далеко, як для такої категорії напоїв, і становить часом більше 53%. Парочка склянок подібних неординарних міксів може звалити з ніг навіть найбувалих завсідників барів.
Але приготувати його зовсім нескладно навіть у домашніх умовах. Досить змішати в одній ємності «Stroh 80» – пряний австрійський ром, срібну текілу та горілку в співвідношенні 30/30/30 мл. Робити це рекомендується в шейкері, додавши туди шматочки льоду.
Добре перемішавши інгредієнти, чудову рідину, що набула червоного кольору і нагадує кров, виливають у заздалегідь приготовлений келих. Комбінація компонентів, що має яскравий смак та серйозний градус, створює воістину карколомний (і в прямому, і переносному сенсі) букет, доповнений різким трав’яним ароматом.
Знаменита подружка Бонда
Рецепт не менш оригінального міксу «Веспер» з’явився завдяки хрестоматійному персонажу Яна Флемінга, красунчику та супергероєві за сумісництвом – Джеймсу Бонду. Його склад був детально описаний у романі Казино «Рояль», а потім озвучений в однойменному фільмі.
Творцем вишуканого напою став сам агент 007. І названий він був ним самим на честь його подружки та соратниці Веспер Лінд. Гурман і тонкий знавець елітного алкоголю Бонд включив до складу коктейлю горілку, джин та вермут.
Оригінальне зілля міцністю 47, 5%, що називається «Зелений Веспер» – вдосконалена версія популярного міксу. І без того незвичайний смаковий союз був посилений тут неповторним абсентом. Що з цього вийшло може спробувати кожен охочий. Рецепт виглядає так:
- горілка – 30 мл;
- джин – 40 мл;
- абсент – 15 мл.
Саме завдяки «Весперу» з’явилася знаменита фразочка: «Збовтати, а не змішувати». Фішка в тому, що всі інгредієнти збирають у шейкер, наповнений льодом, а потім добре їх струшують. При вмілому використанні барного обладнання процес триває всього 30 секунд. На виході – напівпрозора ароматна рідина, яка після кількох порцій «розв’яже язик» будь-кому.
Легендарний «Сазерак»
Серед неповторної колекції суперміцних коктейлів є чим почастувати і любителів коньяку. Основою дивовижного міксу «Сазерак», якраз і є вишуканий міцний алкоголь. Хоча в історії незрівнянного напою є сторінки, де у ролі виступали віскі житній чи кукурудзяний, тобто, бурбон.
Класичною, все ж таки, вважається рецептура, відображена у спеціальному довіднику Міжнародної Асоціації Барменов. Для створення витонченого, вишуканого зілля знадобиться:
- коньяк (віскі) – 50 мл;
- абсент – 10 мл;
- біттер Пішо – 2 краплі;
- цукор – 1 шматочок;
- лід.
Процедура приготування нагадує певний ритуал, хоча вона водночас досить проста. Для початку, необхідно приготувати ємність, в ідеалі склянку олд фешен, в яку наливається абсент. Келих треба акуратно покрутити, щоб ароматна рідина змогла покрити усі його стінки. Можна засипати в нього кубики льоду і налив туди той самий абсент, добре розмішати вміст.
Наступна дія – в іншу, попередньо охолоджену ємність, потрібно покласти шматочок рафінаду, полити біттером та акуратно розім’яти цукор мадлером. Потім наповнити склянку кубиками льоду і вилити на них коньяк. Ця вся пишнота, що пахне абсолютно унікальними ароматами, старанно перемішується, проціджується та виливається в першу склянку, де томилася в очікуванні зустрічі «зелена фея».
Список екстремально міцних коктейлів можна довго продовжувати. Вирішивши спробувати хоч один із них, експерти радять використовувати лише якісні складові. Всі інгредієнти для складання високоградусних міксів можна легко знайти у розкішному асортименті нашої компанії. Причому «Brandbar» відповідає не лише за різноманітність вишуканої алкогольної продукції, а й за її відмінну якість.