Блог

Сиропи для кави: правила використання.

Історія скромно замовчує тих, хто перший почав додавати в ароматну каву солодкі сиропи. Але ідея ця припала до душі багатьом кавоманам. І сьогодні у великих і невеликих кав’ярнях сміливі креативні баристи пропонують відвідувачам класичний напій з різними добавками у вигляді ягідних та фруктових топінгів.

Навіть у малих дозах сироп у каві здатний на справжні дива. По-перше, він усуває своєрідну, не всім приємну гіркоту в післясмаку еспресо, а вишуканому латті та ніжному капучіно додає приємної насолоди, м’якості, глибини смаку. По-друге, сиропи для кави – це прикраса ароматно-смакової гами. Додаючи солодкий інгредієнт у улюблений напій, можна легко створити святкову атмосферу, підняти настрій у найпохмуріший буденний день.

Секрети смакової гармонії

На прилавках магазинів представлений найширший асортимент сиропів. Яких тільки уподобань там немає? Найбільшою популярністю користуються ванільний, карамельний, полуничний, шоколадний, кокосовий, горіх фундук, коричний, мигдальний, імбирний. Любителі ексклюзивних смаків вважають за краще додавати «солону карамель», «тирамісу», зі смаками алкогольних лікерів. А ті, хто любить екзотику – маракуйя, банан, лайм, манго, інші.

Незаперечна істина – сироп плюс свіжозаварена кава є досконалим гармонійним акордом, що складається з двох звуків. Все ж таки трапляються розчарування при вживанні готового напою. Причиною цього може бути неправильно обраний сироп або порушені рецептурні пропорції.

Щоб не випробовувати долю, а лише приємно дивувати гостей, друзів і себе-улюбленого (-у), варто уважно поставитися до питання поєднання смаків, вивчити нюанси приготування незвичайної кави з топінгом.

Отже, головні секрети гармонійного смакового звучання такі:

• Сироп шоколад або карамель ідеально підходять для міцного еспресо.
• Фруктово-ягідні поєднуються з капучино, американо, латте, іншими легшими за міцністю видами кави (гляссе, раф).
• Прибрати надмірну гіркуватість допоможе горіховий топінг.
• Амаретто, ірландський крем злегка підкреслюють кислинку арабіки, тому відмінно підходять до напою з даного моносорту.
• Кава по-турецьки передбачає додавання виключно прянощів, отже, для нього підійдуть сиропи зі смаком кориці, кардамону, імбиру. Шоколадний смак такого напою теж може приємно здивувати та закохати у себе.
• Під час виснажливої ​​спеки хочеться чогось прохолодного. Холодна з льодом кава стала трендом в останні кілька років. Безумовно, свіжішим його смак роблять сиропи м’ятний, лимонний, лаймовий.

По суті, не існує рецептури або самого сорту кавових зерен, для яких не можна було б підібрати ідеальну солодкувату добавку.

Пропорційність – другий головний секрет приємного смаку

Щоб не розчаруватися, також важливо мати почуття міри. Воно приходь із досвідом. А для початку просто можна вивчити кілька правил:
• Від 20 мл топінг додається тільки до кавових коктейлів, тобто напоїв, де кава не основний, а допоміжний компонент, як смакова добавка.
• Від 10 до 15 мл сиропу можна додавати до молочного капучино, латте.
• Не більше 10 мл топінгу прийнято підмішувати в американо.
• Еспресо не переносить сироп, доданий в об’ємі, що перевищує межу 5 мл.

Не можна забувати про високу калорійність будь-якого сиропу. Особливо це важливо, якщо ви чи хтось із гостей бореться за гарні форми тіла.

Пару рецептів замість післямови

Сиропи та топінги відкривають практично необмежені можливості для експериментів та, відповідно, появі нових рецептів. Головне не стримувати свій креатив і слідувати внутрішньому поклику серця.

Для отримання божественного напою, безумовно, важливими є лише якісні інгредієнти. На вітрині нашого магазину Brandbar представлена ​​найбагатша колекція виключно якісних сиропів власного виробництва. Тут обов’язково знайде свій смак навіть найкапризніший і найдосвідченіший гурман.

Приготуємо «Кавовий-кокосовий рай». Для цього візьмемо 20 г кави свіжого помелу, по пів чайної ложки сиропів Карамель та Кокос, 150 мл фільтрованої води. Після заварювання можна насолоджуватися, маючи мрії на далекі казкові острови.

Ще один диво напій можна отримати, додавши в латті по чайній ложці сиропів «Миндаль» та «Мадагаскарська ваніль». Перед подачею не забудьте прикрасити кавою корицею і покласти соломинку в склянку для повного релаксу.

Залишити відповідь