Блог

Види безалкогольних коктейлів

Успішні ресторатори обов’язково мають у своїх закладах гідну коктейльну картку. І складається вона не лише із популярних, відомих алкогольних напоїв. Особливе місце займають безалкогольні коктейлі. Мода на здоровий спосіб життя диктує свої правила не лише бізнесу. Домашні бари теж поповнюються найсмачнішими міксами із цілком нешкідливих, навіть дуже корисних інгредієнтів.

Багато хто знає, що коктейлі є напоєм, в якому змішуються кілька рідин. Найзагальніша класифікація налічує два види – алкогольні, безалкогольні. Насправді існує набагато більше різновидів цих міксів. Класифікують напої за різними ознаками. Найчастіше визначати вид коктейлю прийнято залежно від його основи.

Молочна насолода

Отже, одним із найбільш затребуваних безалкогольних напоїв був і є молочний коктейль або мілкшейк (друга його назва). Не всім відомо, що до того, як стати улюбленими ласощами дітлахів, і не тільки, в ньому була присутня неабияка порція алкоголю. Вперше сам термін «молочний коктейль» використали англійці ще у 1885 році. Основою того «далекого родича» були молоко, курячі яйця та, увага, віскі.

А ось склад класичного милкшейку, як стверджують історики, склався випадково. Сталася ця подія вже в Америці у 1922 році. Якось А. Коулсону, що працює в мережі аптек Walgreens, спало на думку змішати звичайне молоко з морозивом і шоколадним напоєм. Те, що вийшло, вразило творця. Недовго думаючи, він вирішив поділитися надзвичайно смачним винаходом із друзями та колегами. Так чудовий напій розпочав свою ходу, завойовуючи континент за континентом.

Його еволюція продовжується навіть зараз. Доповнивши склад дивовижними сиропами, які пропонує наша компанія, можна отримати чарівні напої з різними смаковими уподобаннями.

Чайно-кавова симфонія

Ще одним популярним різновидом безалкогольних міксів є чудові напої на основі чаю або кави. Повний склад таких коктейлів може бути абсолютно різним. Головне в них – якісні інгредієнти, будь то чай або інші компоненти.

Прекрасною компанією у таких ласощах можуть стати сиропи від Brandbar. Доповнять смак «Strawberry» (Полуниця), «Vanila» (Ваніль), «Raspberry» (Малина), «Rose» (Троянда), багато інших виробів, у виробництві яких використовуються тільки висококласна натуральна сировина.

Не поступаються чайним композиціям кавові мініатюри. Вони бувають холодні, гарячі, солодкі, солоні, гострі з додаванням фруктів, навіть овочів. До них теж доречною буде чудова продукція нашої компанії. «Mint» (М’ята), «Hazelnut» (Лісовий горіх), «Almond» (Мигдаль), «Chocolate» (Шоколад), декілька інших, добре вписуються в оригінальні, смачні мікси.

Фруктово-ягідний рай

Про користь вітамінів, якими буквально переповнені фрукти та ягоди довго міркувати не доводиться. Про це знають усі, причому буквально з дитячого віку. Тому коктейлі з фруктово-ягідною базою не лише смачні, а ще й дуже корисні.

У цій категорії використовуються як свіжі, так і заморожені продукти. Соковиті, стиглі плоди, наповнені природною енергією, сонячним світлом, теплом, із задоволенням діляться усіма своїми цілющими властивостями. Потрібно лише правильно приготувати напій. Дотримуватись готової рецептури не обов’язково, цілком можна експериментувати зі смаками, але дуже важливо намагатися не порушувати правил термічної обробки фруктів, ягід.

Додатковими інгредієнтами в незвичайних міксах є вода (звичайна або газована), лід, мед, сироп або цукор. Щоб приправити разючу смакову гаму феєрією чарівних запахів, вдаються до ароматичних добавок. Це може бути ваніль, кориця тощо. До речі, їх легко замінять чудові сиропи з нашої колекції Brandbar.

Ідеальний баланс

Безалкогольні коктейлі відкривають неймовірні можливості для аматорів експериментувати. Адже зовсім не обов’язково до дрібниць слідувати певній рецептурі. З огляду на рекомендації експертів, можна спробувати самим створити незвичайний напій.

Головне – підібрати ідеальний баланс. Змішуючи в одній склянці сік, сироп, пюре, чай, каву слід все ж таки пам’ятати, що гармонійною є присутність і солодких, і кислих ноток. Непогано додати трохи крижаних кубиків. У охолодженому вигляді такі мікси стають ще привабливішими. А для більшого обсягу найкраще використовувати мінеральну чи очищену воду.

І найголовніше – творити коктейльні шедеври необхідно із задоволенням та гарним настроєм. Тоді будь-який напій обов’язково порадує, принесе багато приємних відчуттів, подарує феєричні емоції.

Залишити відповідь