Блог

Як правильно подавати та пити Cамбуку

Особлива вишукана солодкість, яскраво виражений анісовий смак, приправлений запашним феєрверком різнотрав’я, настояного на високоякісному спирті – це основні характеристики улюбленого багатьма напою. Йдеться про неповторну самбуку, зобов’язану своєю появою темпераментним і невтомним італійцям.

Гранична простота

Але відчути всі чарівні якості унікального лікеру можна лише тоді, коли правильно його подавати та пити. Найпростіший спосіб – вживання у чистому вигляді. Експерти вважають, що 40-50 мл казкової самбуки є чудовим аперитивом, що сприяє підвищенню апетиту. Наповнений, попередньо охолодженим ароматним лікером стопочку випивають, як правило, залпом.

У такій кількості вишуканий алкогольний виріб буде чудовим дижестивом. Якщо його пити після їжі, він покращує травні процеси, піднімає настрій та практично не має негативних наслідків.

Другий нескладний спосіб – вживання самбуки з льодом та водою. Для цього потрібно 50 мл напою, кілька кубиків льоду та 100-150 мл чистої води. Оскільки неординарний продукт містить пристойну кількість ефірних олій, складений мікс обов’язково має помутніти, набуваючи білуватий відтінок.

Цікава класика

Ще один класичний варіант – самбука «з мушками». Роль «мушок» зазвичай відводиться кавовим зернам. Така подача в Італії, що вважається батьківщиною найпопулярнішого тепер у всьому світі анісового лікеру, сприймається як своєрідний ритуал. Важливими елементами, крім, звичайно ж, самої самбуки є тут три кавові зернятка, що символізують багатство, здоров’я та щастя.

Приготувати такий напій досить легко. На дно ємності укладаються «багатство, здоров’я, щастя» і заливаються холодненькою самбучкою. Потім, чарівний еліксир випивається і тут же закушується почергово символами.

Деякі бармени для полегшення клієнту завдання (розкусити кавові зерна буває дуже складно), але надати напою кавового аромату і відтінку, замінюють їх відповідним лікером.

«Гра з вогнем» або «фаєр-шоу»

Самбука – справжня знахідка для любителів ефектної подачі. Напій, що горить синюватим полум’ям, дуже популярний на клубних вечірках. Але його приготування у такому вогненному вигляді краще довірити професіоналам.

Експериментувати, звичайно, можна і в домашньому барі. Тільки підходити до такого екстравагантного методу подачі слід особливо обережно. Насамперед, треба підібрати відповідну ємність. Знадобиться стопка з товстими стінами, тому що тоненьке скло може не витримати високої температури. Ароматна рідина підпалюється і залишається в такому стані секунд 10. Потім її гасять і випивають. «Горяча стопка» — видовище феєричне та незабутнє.

Можна приготувати й два предмети – спеціальний келих, що називається серед барної братії сніфтер і склянку, яка називається рокс. У такому разі самбука підпалюється в першому, а вже палаюча виливається в іншу ємність, а потім накривається звільненою. Коли вогонь згасне, фужер перевертається на заздалегідь приготовлену серветку з увімкнутою туди та зігнутою трубочкою. Чарівний еліксир випивається, а потім через трубочку вдихаються пари, що залишилися у сніфтері.

Наливати слід мінімум – грам 40-50. Такий обсяг підігрітої рідини легко пити. Він становить один ковток, що в даному випадку якраз і потрібне. Крім видовищності та оригінальності цього методу розкриваються корисні властивості унікального зілля. Експерти стверджують, що в такому вигляді анісовий лікер є відмінною альтернативою лікарським препаратам при застудних захворюваннях.

Чудова парочка

Ще один цікавий варіант – поєднання популярного алкогольного виробу з кавою. Ідеальною парочкою, на думку тих самих італійців, є самбука та еспресо в пропорції 1:4. Солодкуватий смак та анісові нотки додадуть у каву неймовірно приємних відчуттів. У свою чергу ароматна кава допомагає розкрити унікальні властивості самої самбуки.

Важливою умовою за будь-якої подачі виступає якість самбуки. «Brandbar» пропонує чудову парочку – «Ibiza» і «Zako». Вони, якнайкраще допоможуть відчути всю вишуканість і чарівність чудового напою. Головне – не перестаратися. Тоді ніяке похмілля не зможе зіпсувати отримані від знайомства з популярним алкоголем незабутні враження.

Замість післямови

Навіть коли самбука грає роль аперитиву, шлунок не можна залишати порожнім. Цей алкоголь слід щільно закушувати. Відмінним варіантом для такої ролі можуть виступати м’ясна та сирна нарізки, оливки, різні соління, морепродукти. Відмінний варіант – запити самбуку холодним молоком. Багато шанувальників цього «полум’яного» напою віддають перевагу саме такому способу його вживання.

А якщо самбука готується для галасливої ​​та яскравої вечірки, подавати її слід обов’язково з темним шоколадом, натуральним мармеладом та солодкими десертами.

Залишити відповідь