Кава – один з найпопулярніших і найдавніших напоїв у світі.
Натуральна кава прекрасна сама по собі. І консервативний кавовий гурман не погодиться додати в філіжанку еспресо ложечку сиропу: «Це ж моветон!» вигукне він. Але, якщо ви любитель нових смакових відчуттів, хочете пом’якшити кавову гіркуватість, збагатити смак напою, зробити його цікавим, наприклад, із присмаком лаванди, іриски, чилі, тоді сироп від Brandbar – те, що вам треба.
Мода на добавки до класичної чорної кави народилася у 18 столітті на Сході. Це були різні прянощі: палички кориці, стручки ванілі, мигдальна крихта. Вони привносили вишуканий нюанс до смаку напою. У Європі кавову гірчинку пом’якшували молоком, а задля солодкості додавали мед або цукрову патоку. Каву в Південній Америці поєднували з міцнішими напоями — ромом, віскі, лікером. Англійці і досі п’ють каву з темним пивом.
Сьогодні щоб додати яскравість улюбленому напою найчастіше додають безалкогольні сиропи. Це стало дуже популярним, особливо серед молоді.
Аромат кави та її смак розкривається по новому. І найголовніше, що цей інгредієнт можна додати навіть, готуючи каву у домашніх умовах.
Вибір сиропів у кавових гурманів величезний
Сиропи компанії Брендбар (Brandbar) виготовляються лише з натуральних компонентів, чистої джерельної води та глюкозно-фруктозного сиропу. Усі інгредієнти обробляються за унікальною технологією, що дозволяє зберегти максимум корисних властивостей свіжої сировини.
Brandbar пропонує широкий асортимент кавових наповнювачів: Лісовий горіх, Ваніль, Карамель, Шоколад, М’ята, Ірландський крем та ін. Є й оригінальні смаки, які додадуть каві відтінків жувальної гумки Bubble Gum, солоної карамелі, кюрасао. Для любителів екзотичних фруктових смаків у лінійці продукції присутні фруктові сиропи. Всі ці безалкогольні напої підкреслюють смак кави, роблячи її глибшою.
Який інгредієнт додати і скільки – це справа особистого смаку. Але пам’ятайте, що сироп – це добавка, а не основа напою. Професійні барісти рекомендують 5 мл (1ч.л.) рідини на 50 мл готового напою, зазвичай це порція еспресо. У каву з молоком, зокрема і капучино, можна додати 10-15 мл на 200 мл. Що стосується кавових коктейлів, то там не буде зайвим і 30 мл сиропу або міксу, що сподобався.
Важливо! сироп калорійний продукт, тому в день не рекомендується вживати більше однієї-двох порцій кави з ним.
Тонкощі використання кави з сиропом
Ці два напої доповнюють одне одного. Але, якщо неправильно підібраний сироп або перебір з його кількістю, може вийти щось солодке, що буде лише дуже віддалено нагадувати каву.
Який сироп до якого виду кави підходить?
- щоб збагатити смак еспресо додають сиропи з коньячною, горіховою, мбірною ноткою
- сиропи зі смаком кориці, мигдалю, фініків виключно для кави по-турецьки
- європейська молочна класика – кофелатте немислима без крамелі, ванілі, фісташків
- до моккачино найбільш доречними є сироп Банан, Шоколад, Вішня, Карамель (солона в тому числі), Ірландський крем, Диня, Лісовий горіх
- холодному кавовому коктейлю можна надавати будь-який смак – фруктовий, ягідний, алкоголю, спецій, горіховий, шоколадний – який підходить під ваш настрій.
Як приготувати каву з сиропом?
Приготувати кавовий шедевр дома можна, головне, щоб був сироп, а краще кілька. Ось деякі з рецептів.
Кава з сиропом та морозивом
Інгредієнти:
- Охолоджена кава – 1 склянка
- Сироп Chocolate «Brandbar» – 2.5 ст.л.
- Морожене ванільне – 1 шт.
- Збиті вершки – 2 ст.
- Льодяники дрібно посічені – 1 ч.л.
Візьміть морозиво та розділіть на дві частини. Розкладіть по дві чашки. Додайте в кожну чашку сироп Chocolate «Brandbar» та охолоджену каву. Збиті вершки викладіть зверху і не забудьте про льодяники (дрібно посічені).
Кава з апельсиновим соком та карамельним сиропом
Інгредієнти:
- кава дрібного помелу – 1 ст.
- сироп Caramel «Brandbar» – 50 мл
- сік апельсина (свіжий) – 120 мл
Візьміть келих та налийте карамельний сироп «Barandbar». За допомогою барної ложечки додайте свіжий сік апельсину, постарайтеся не перемішувати шари. Заваріть каву, якнайміцніше, процідіть її та налийте поверх соку. У вас має вийти ще один шар. Сміливіше! УДАЧІ!
Кава з ваніллю
Інгредієнти:
- сироп Vanila «Brandbar» – 4 ст.л.
- молоко – 2 ст.
- кава грубого помелу – 2 ч.л.
Варимо улюблений напій, каву. Далі необхідно його процідити і трохи охолодити (на ваш смак). Тепер нам потрібен високий келих, у нього ми наллємо каву, молоко та ванільний сироп. Усі інгредієнти перемішуємо, охолоджуємо. Коктейль – готовий, насолоджуйтесь.
Створюйте неповторні смакові відчуття. Дивуйте себе та друзів експерементуючи з сиропами та кавою.