Блог

Сиропи як добавки до кави

Кава – один з найпопулярніших і найдавніших напоїв у світі.

Натуральна кава прекрасна сама по собі. І консервативний кавовий гурман не погодиться додати в філіжанку еспресо ложечку сиропу: «Це ж моветон!» вигукне він. Але, якщо ви любитель нових смакових відчуттів, хочете пом’якшити кавову гіркуватість, збагатити смак напою, зробити його цікавим, наприклад, із присмаком лаванди, іриски, чилі, тоді сироп від Brandbar – те, що вам треба.

Мода на добавки до класичної чорної кави народилася у 18 столітті на Сході. Це були різні прянощі: палички кориці, стручки ванілі, мигдальна крихта. Вони привносили вишуканий нюанс до смаку напою. У Європі кавову гірчинку пом’якшували молоком, а задля солодкості додавали мед або цукрову патоку. Каву в Південній Америці поєднували з міцнішими напоями — ромом, віскі, лікером. Англійці і досі п’ють каву з темним пивом.

Сьогодні щоб додати яскравість улюбленому напою найчастіше додають безалкогольні сиропи. Це стало дуже популярним, особливо серед молоді.

Аромат кави та її смак розкривається по новому. І найголовніше, що цей інгредієнт можна додати навіть, готуючи каву у домашніх умовах.

Вибір сиропів у кавових гурманів величезний

Сиропи компанії Брендбар (Brandbar) виготовляються лише з натуральних компонентів, чистої джерельної води та глюкозно-фруктозного сиропу. Усі інгредієнти обробляються за унікальною технологією, що дозволяє зберегти максимум корисних властивостей свіжої сировини.

Brandbar пропонує широкий асортимент кавових наповнювачів: Лісовий горіх, Ваніль, Карамель, Шоколад, М’ята, Ірландський крем та ін. Є й оригінальні смаки, які додадуть каві відтінків жувальної гумки Bubble Gum, солоної карамелі, кюрасао. Для любителів екзотичних фруктових смаків у лінійці продукції присутні фруктові сиропи. Всі ці безалкогольні напої підкреслюють смак кави, роблячи її глибшою.

Який інгредієнт додати і скільки – це справа особистого смаку. Але пам’ятайте, що сироп – це добавка, а не основа напою. Професійні барісти рекомендують 5 мл (1ч.л.) рідини на 50 мл готового напою, зазвичай це порція еспресо. У каву з молоком, зокрема і капучино, можна додати 10-15 мл на 200 мл. Що стосується кавових коктейлів, то там не буде зайвим і 30 мл сиропу або міксу, що сподобався.

Важливо! сироп калорійний продукт, тому в день не рекомендується вживати більше однієї-двох порцій кави з ним.

Тонкощі використання кави з сиропом

Ці два напої доповнюють одне одного. Але, якщо неправильно підібраний сироп або перебір з його кількістю, може вийти щось солодке, що буде лише дуже віддалено нагадувати каву.

Який сироп до якого виду кави підходить?

  • щоб збагатити смак еспресо додають сиропи з коньячною, горіховою, мбірною ноткою
  • сиропи зі смаком кориці, мигдалю, фініків виключно для кави по-турецьки
  • європейська молочна класика – кофелатте немислима без крамелі, ванілі, фісташків
  • до моккачино найбільш доречними є сироп Банан, Шоколад, Вішня, Карамель (солона в тому числі), Ірландський крем, Диня, Лісовий горіх
  • холодному кавовому коктейлю можна надавати будь-який смак – фруктовий, ягідний, алкоголю, спецій, горіховий, шоколадний – який підходить під ваш настрій.

Як приготувати каву з сиропом?

Приготувати кавовий шедевр дома можна, головне, щоб був сироп, а краще кілька. Ось деякі з рецептів.

Кава з сиропом та морозивом

Інгредієнти:

  • Охолоджена кава – 1 склянка
  • Сироп Chocolate «Brandbar» – 2.5 ст.л.
  • Морожене ванільне – 1 шт.
  • Збиті вершки – 2 ст.
  • Льодяники дрібно посічені – 1 ч.л.

Візьміть морозиво та розділіть на дві частини. Розкладіть по дві чашки. Додайте в кожну чашку сироп Chocolate «Brandbar» та охолоджену каву. Збиті вершки викладіть зверху і не забудьте про льодяники (дрібно посічені).

Кава з апельсиновим соком та карамельним сиропом

Інгредієнти:

  • кава дрібного помелу – 1 ст.
  • сироп Caramel «Brandbar» – 50 мл
  • сік апельсина (свіжий) – 120 мл

Візьміть келих та налийте карамельний сироп «Barandbar». За допомогою барної ложечки додайте свіжий сік апельсину, постарайтеся не перемішувати шари. Заваріть каву, якнайміцніше, процідіть її та налийте поверх соку. У вас має вийти ще один шар. Сміливіше! УДАЧІ!

Кава з ваніллю

Інгредієнти:

  • сироп Vanila «Brandbar» – 4 ст.л.
  • молоко – 2 ст.
  • кава грубого помелу – 2 ч.л.

Варимо улюблений напій, каву. Далі необхідно його процідити і трохи охолодити (на ваш смак). Тепер нам потрібен високий келих, у нього ми наллємо каву, молоко та ванільний сироп. Усі інгредієнти перемішуємо, охолоджуємо. Коктейль – готовий, насолоджуйтесь.

Створюйте неповторні смакові відчуття. Дивуйте себе та друзів експерементуючи з сиропами та кавою.

Залишити відповідь