Блог

(Українська) Ром, текіла, віскі для домашніх коктейлів

Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Russian.

Кулінарні уподобання різних народів часто багато в чому відрізняються. Це стосується і вживання спиртних напоїв. Нюансів у культурі пиття досить багато. Але одним із головних правил прийнято скрізь вважати вибір якісних алкогольних виробів. Саме такої політики дотримується компанія Brandbar, пропонуючи своїм клієнтам продукцію найвищої проби.

Найбільше це актуально для тих, хто нерідко й з великим задоволенням збирає у своєму домі гостей. Створенню домашнього бару у такому разі приділяється особлива увага. Адже наявність гарної колекції елітного алкоголю дозволяє власноруч створювати дивовижні комбінації, пригощаючи друзів та близьких чудовими міксами.

Бездоганна трійця

Величезна різноманітність продукції, що містить алкоголь, може застати зненацька «міксологів»-початківців. Щоб не розгубитися і не «потонути» в цьому морі спиртного, слід дослухатися порад досвідчених бариста. Одним із основних правил, на їхню думку, є обов’язкова наявність у колекції базових міцних напоїв.

Серед найбільш популярних вважаються, звичайно ж, ром, текіла та віскі. Свою вишукану продукцію цих лінійок пропонує компанія Brandbar. Бездоганні смакові характеристики виробів, різноманітність вибору, зручність доставки дозволяють нашим клієнтам смакувати елітним алкоголем, не докладаючи особливих зусиль для його пошуку.

Досконала класика

З появою такого популярного нині барного продукту, як коктейлі, одним із основних елементів багатьох із них став ром. Неповторні «Мохіто», «Дайкірі», «Май Тай», «Куба лібре», «Піна колада», багато інших вже давно стали вишуканою класикою.

Більшість із відомих міксів підкуповують не лише приголомшливим смаком, а й простотою приготування. Їх досить легко готувати й досвідченим бариста, й створювати шедеври самостійно, пригощаючи своїх гостей у затишній домашній обстановці.

Для «Мохіто», наприклад, можна взяти ром EI Galipote світлий 37,5%, представлений в колекції нашої компанії. До складу однієї порції входить 50 мл рому, 15 мл цукрового сиропу, 100 мл содової, 10 листків м’яти, 80 г лайма та 200 г крижаних шматочків.

Чудовою класикою є також «Дайкірі». Невибагливий у приготуванні, вишуканий на смак напій був улюбленим коктейлем президента Америки Джона Ф. Кеннеді, письменника Ернеста Хемінгуея. Згадку про нього можна зустріти у багатьох творах інших американських літераторів.

Відмінної якості Rum Barbadoza, пропонований Brandbar, буде гарною основою для легендарного міксу. Потрібно 60 мл цього рому, 30 мл соку лайма, 15 мл цукрового сиропу або 2 барні ложечки цукру, 200 г кубиків льоду. Все поєднується в шейкері та переливається в коктейльний келих.

Прохолодними, сумними вечорами чудовим зіллям стане гарячий ром з молоком та маслом. Для його приготування якраз підійде Rum Barbadoza Dark. Ще один варіант темного рому – EI Galipote Dark Rum, який теж є в колекції Brandbar, чудово поєднуватиметься з іншими компонентами коктейлю «Піна колада».

Харизма та елегантність

Деякі люди дотримуються думки, що про характер людини можна судити з алкогольного напою, якому він віддає перевагу. Так от, любителів віскі уявляють, як харизматичних, галантних та таких, які чудово володіють собою.

Цьому є багато підтверджень. Серед шанувальників шляхетного зілля король Чарльз, герцогиня Кембриджська Кейт Міддлтон. Затятим захисником чарівного зілля був свого часу письменник У. Фолкнер. Суміш із віскі, імбиру та меду любив Едуард VII – король Великобританії та Ірландії.

Не обходяться без такого ексклюзивного продукту в сучасній барній культурі теж. Чистий «віскар» або божественні композиції за його участю дуже популярні під час домашніх посиденьок. Вони створять особливу атмосферу тепла та шарму у будь-якій компанії.

Почати знайомство з чудовою серією можна з коктейлю «Віскі з колою». Підкуповують як мінімалізм компонентів, так і відсутність спеціального барного реквізиту для його приготування. Знадобиться 50 мл віскі та 150 мл коли, крижані кубики. Склянка заповнюється льодом, на який виливається спиртне та кола. Відмінною алкогольною складовою можуть стати Gienroger’s Blended Malt або Sir Pitterson Premium, які пропонує наша компанія.

Якщо замінити колу яблучним соком, вийде ще один симпатичний мікс – «Яблучний Джек». Пропорції зберігаються такі ж самі.  Доцільно поміняти марку міцного. Підійдуть William Peel, William Peel Double Maturation, William Peel Single Grain. Всі ці легендарні вироби можна знайти в колекції Brandbar.

Обов’язково до куштування

Серед безлічі композицій, що складаються із спиртовмісних виробів, є особлива каста. Це неповторні коктейлі з текіли. Вони, на думку багатьох гурманів, належать до серії – «Обов’язково до куштування».

Текіла сама по собі – неординарний напій. Її батьківщиною вважається спекотна, волелюбна Мексика. Виготовляється зілля з незвичайної рослини – блакитної агави, точніше її соку. Варто врахувати, що ця культура має унікальні цілющі властивості. У самій Мексиці текіла сприймається не тільки, як звичайний алкоголь, а й у лікувальних цілях.

Вона стала настільки популярною у світі, що багато знаменитостей створюють власні бренди. Серед них Ілон Маск, Джордж Клуні, Нік Джонсон, Майкл Джордан та інші. Наша компанія також має у своєму арсеналі чудові вироби даної лінійки – San Jose Silver та San Jose Gold.

Одним із яскравих прикладів виняткового використання напою як одного з головних складових коктейлю є незрівнянна «Маргарита». Абсолютної точності в пропорціях інгредієнтів при приготуванні цього чудового міксу немає.

Але вважається, що найбільш гармонійним смак буде при такій «розстановці сил»: текіли – 2 частини (50 мл); запашного трипл-сек – 1 частина (25 мл); соку лайма – 2 частини (30 мл). Можна добавити 10 мл звичайного цукрового сиропу, 200 г льодяних кубиків.

Всі інгредієнти необхідно вилити в шейкер, додати лід, гарненько збовтати. Завдяки нехитрій процедурі омріяна суміш стає в міру прохолодною, що сприяє розкриттю цілком її казкових властивостей. Потім цей букет досконалого смаку переливається в підготовлений заздалегідь келих, окрайці якого присипані сіллю. На думку досвідчених, така подача додає пікантності.

Маючи в домашньому барі елітний алкоголь, який пропонує Brandbar, надається унікальна можливість частіше влаштовувати зустрічі з друзями. І робити це в затишній, комфортній та безпечній домашній атмосфері.

Leave a Reply